Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Οι ΛΥΣΕΙΣ.... οι οποίες ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ......


Η κυβέρνηση αυτή είπε ψέματα για να πάρει την εξουσία, και η προηγούμενη δεν έκανε τίποτα για να μας βγάλει από το βούρκο, και η πιο προηγούμενη μας έχωσε πιο βαθιά γιατί παρέλαβε καμένη γη από τον Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε μια Ελλάδα με πολλαπλάσιο δημόσιο χρέος από τον Παπανδρέου, που χωρίς φειδώ έδωσε χρήμα κι έφτιαξε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία από δάνεια της ΕΟΚ κι εξαργύρωσε ψήφους «χτίζοντας» το απέραντο ΔΗΜΟΣΙΟ, για να μπορεί να πει από το βήμα του πρωθυπουργού «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα»... και πάει λέγοντας προς τα πίσω. Το θέμα είναι τί κάνουμε τώρα.

Στο αέτωμα του ναού των Δελφών δέσποζαν τα τρία δελφικά παραγγέλματα. Κάτω αριστερά το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ (να γνωρίσεις τον εαυτό σου). Κάτω δεξιά το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ (να κάνεις τα πάντα με μέτρο, αποφεύγοντας την υπερβολή) και ανάμεσά τους, στην κορυφή, το περίφημο ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ Ε (ή ΕΙ). Δηλαδή: ΕΙΣΑΙ ή ΥΠΑΡΧΕΙΣ μόνον όταν έχεις γνωρίσει πλήρως τον εαυτό σου και δρας ακολουθώντας τη «μέση οδό» του μέτρου και της αρμονίας. Θα μπορούσε να είναι και απόκριση των θεών προς τον επισκέπτη: Υπάρχω μόνον αν εσύ υπάρχεις και υπάρχεις αν γνωρίσεις τον εαυτό σου. Αφού πρωτίστως κάνουμε μια ανάλυση του εαυτού μας, πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι κυβερνήσεις και τα κέντρα πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων για το μέλλον του κόσμου υπάρχουν μόνο αν υπάρχουμε εμείς. So. Μη φοβάσαι ότι θα μας χρεοκοπήσουν και θα μας εξαφανίσουν. Δεν τους συμφέρει. Αν το κάνουν, θα χρεοκοπήσουν και θα εξαφανίσουν τους εαυτούς τους, είτε αυτοί λέγονται Γερμανοί, είτε λέγονται Αμερικανοί, είτε λέγονται τράπεζες.

Allors, τί κάνουμε τώρα;


Πρώτον, «γειώνουμε» ΜΜΕ, δημοσιογράφους, πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές που φροντίζουν συνέχεια να μας προετοιμάζουν για το πόσο ανήμποροι είμαστε να προβάλουμε αντίσταση ως πολίτες. Είναι ψέμα. Είμαστε απλώς το παν.

Στη συνέχεια θα μπορούσαν να συμβούν τα εξής:
Αντί να δώσουν οι κυβερνήσεις τα δισ. ευρώ στις τράπεζες, έτσι, απλώς γιατί έχουν πρόβλημα ρευστού να συνεχίσουν να δανείζουν και να κρατούν έτσι την αγορά όμηρό τους, ας τα δώσουν όντως σ’ αυτές, αλλά… Για την πλήρη κάλυψη των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από δάνεια, με υποχρέωση των δανειοληπτών να επιστρέψουν σε 10, 15, 20 ή όσα χρόνια συμφωνηθεί, ανάλογα το ποσό που καλύφθηκε για τον καθένα, τα χρήματα στην κυβέρνηση και όχι στις τράπεζες. Με μικρά επιτόκια. Συνεπώς... Η τράπεζα παίρνει τα λεφτά της πίσω (νά τος ο δανεισμός που ζήτησαν), η αγορά δουλεύει (νά την η ανάσα που χρειάζονταν), η κοινωνία ευτυχεί (νά την η εκπλήρωση της υποχρέωσης του κράτους) και οι τόκοι επιστρέφονται κανονικά στις τράπεζες από το κράτος, μειωμένοι λόγω της άμεσης αποπληρωμής (νά το κέρδος των τραπεζών).

Όσον αφορά αυτούς που μας λένε να πουλήσουμε νησιά... Τί; Έλα εδώ. Stop. Ώς εδώ και μη παρέκει. Όχι μόνο δεν πουλάω, αλλά σου νοικιάζω την Ολυμπιακή Ιδέα εφ’ όρου ζωής της Γης και μου επιστρέφεις τώρα, αναδρομικά, τα ενοίκια από το 1896 που εκμεταλλεύεσαι το copyright. Plus % από τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις. Για να μη σου πω ότι θέλω % και από τα πρωταθλήματα στίβου - πυγμαχίας - παγκρατίου (kick boxing) - ταυροκαθαψίων (ταυρομαχίες).

Έλα εδώ, Βρετανέ. Τί; Δεν βοηθάς; Ποιος; Εσύ, που καρπώνεσαι κέρδη από την έκθεση του ελληνικού πνεύματος στα μουσεία σου; Ποιος; Εσύ, που δεν καταδικάζεις ως την πιο εγκληματική πράξη απέναντι στην τέχνη και την ανθρώπινη τελειότητα το «ξέσκισμα της σάρκας του Παρθενώνα» από τον Έλγιν; Θέλω πίσω τις «σάρκες» μου. Δεν είναι μάρμαρα. Είναι Ιστορία. Δεν είναι αντικείμενα. Είναι πνεύμα ελληνικό. Θα ήθελες να ξεχάσω ποιος είμαι και να νομίζω ότι κρατώ γαιάνθρακα ενώ είναι χρυσός. Κι αφού δεν είναι κάτι σημαντικό να είμαι Έλληνας, άσε να είμαι ό,τι θέλω. Κι αφού δεν είναι σημαντική η ιστορία μου, δώσ’ τη μου πίσω να τη διαχειριστώ. Αλλιώς, τι σε κόφτει;

Αυτά θα έπρεπε να πει σε πρώτη φάση ο Γιώργος Παπανδρέου σε αυτούς που τον «ζόρισαν». Και, να ξέρετε, δεν τον ζόρισαν. Είναι δεδομένη η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει αυτός. Απλώς, το έργο πρέπει να παιχτεί έτσι, ώστε να δεχτεί ο Έλληνας να ζει ταπεινά ή να ψευτοζεί και να αξίζει όσο ένα πουλί μπροστά σε jumpo που απογειώνεται κι εκείνο μπαίνει στις τουρμπίνες του. Δεν σταματά η πτήση για τέτοιο λόγο.
Όμως, αυτή εδώ η γη είναι παράδεισος και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Ξέχωρα από το παρελθόν της, ας δούμε τί μπορεί να κάνει τώρα.
- Μπορεί να εκπονήσει ο πρωθυπουργός ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα απεξάρτησης από την πετρελαϊκή ενέργεια, με ταυτόχρονη πλήρη στροφή προς την ηλιακή και αιολική ενέργεια. Είναι πάμφθηνο, οικολογικό και τα νησιά είναι δικά μας. Κράτα εσύ το Βερολίνο, ν’ αγοράζεις ρεύμα από μας.
- Να επιβάλει μερκελόσημο σε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει στη χώρα μας διακοπές. Τί; Και θα βρίζεις, και θα περνάς εδώ τον καιρό σου;
- Να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα από όποιον αναφέρεται στις επιστήμες με ορολογία ελληνική. Θα τα παίξουν. Δεν γίνεται.
- Να υπογράψει σύμφωνο ειρήνης και σταθερότητας με την Τουρκία, με σκοπό να μειώνονται τα έξοδα στρατιωτικού εξοπλισμού 5% κατ’ έτος και να διοργανώσει «αγώνες καλού τουρισμού και φιλοξενίας» με την Τουρκία στο Αιγαίο. Να επενδύσουν Έλληνες, Τούρκοι και διάφοροι άλλοι επιχειρηματίες σ’ αυτά και να γίνουν οι Κάννες της ανατολικής Μεσογείου. Ποιος θα θέλει να κάνει πόλεμο εκεί;
- Να κλείσει τις χωματερές. Τίποτα δεν είναι για πέταμα. Και τα λεφτά που είναι για να κλέψουν από ταμεία και τις μίζες που είναι για να πάρουν μέχρι να φύγουν από κυβέρνηση να προλάβει να τα πάρει ο πρωθυπουργός και να τα δώσει για εργοστάσια ανακύκλωσης. Ε! Δεν πάει άλλο. Μας έπνιξαν τα σκουπίδια!
- Να παγώσει τις περαιτέρω ανεγέρσεις ναών και να θεσπίσει το νόμο «σχολείο για ναό». «School for a church», όπως θα ’λεγε ο Γιώργος... για να μην το λέν’ όμως και τα παιδιά μας, ας δώσει κι ο αρχιεπίσκοπος το κατιτίς του. Χρειάζεται δωρεάν και ουσιαστική παιδεία ο τόπος. Ο Θεός είναι παντού. Δεν θέλει άλλα σπιτάκια προς το παρόν.
- Να κόψει το παραμύθι «το κάνω γιατί μου το ’πε η Ε.Ε.». Άμα τόσο πολύ δυσαρεστείσαι, και έχεις τύψεις το βράδυ και δεν μπορείς να κοιμηθείς... Βγες από τη ρημάδα! Δεν βλέπεις πού σε έχει φτάσει; Αν ήσουν μόνος σου, το πολύ πολύ να περνούσαμε καλύτερα, γιατί πιο κάτω δεν πάει! Πανεπιστήμια... έχουμε. Ήλιο, νερό κι αέρα... μπόλικα. Θάλασσα, ναυτιλία και εφοπλιστές... τα περισσότερα στον κόσμο. Σιτηρά και λάδι... να φάν’ κι οι κότες. Τουρισμό... χειμώνα - καλοκαίρι. Φίλους... τους Γάλλους. Θα τρέξει και ο Ομπάμα να μας προσεταιριστεί για δικό του συμφέρον, ως τη μοναδική χώρα που συνορεύει με την Ε.Ε. και δεν ανήκει σ’ αυτήν. Super, όλα! Τί φοβάσαι και κάθεσαι ακόμα εκεί;
Πες τη μαγική λέξη, Γιώργο, και θα σου γλείφουν το μουστάκι και οι μεν και οι δε. Πες «φεύγω». Πιο κάτω δεν πάει.
Κι αν θες να σώσεις την Ελλάδα, σταμάτα εδώ τους φόρους και πάρ’ τους πίσω. Τα ίδια έκαναν και οι σουλτάνοι. Δεν χρειαζόμαστε έλληνα πρωθυπουργό για να μας αποδεκατίσει. Μπορούμε και χωρίς προεκλογικά έξοδα να κάνουμε το ίδιο, με απευθείας ανάθεση. Εδώ και 60 χρόνια εσείς και οι πρόγονοί σας κυβερνάτε αυτόν τον τόπο. Ή βγάλτε μας τώρα από κει που είμαστε ή βγείτε εσείς από κει που είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου