Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ο διαιτολόγος - διατροφολόγος κος Ιωάννης Σουπιός,μέσω μίας σημαντικής ανακοίνωσης....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ....


Καταρχήν χαιρετίζω το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων αλλά και όλους τους υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Με αφορμή το σχόλιο του συναδέλφου και Προέδρου του Π.Σ.Δ.Δ, Ρίσβα Γρηγόρη το οποίο είναι δημοσιευμένο στο γκρούπ των Ανοικτών Οριζόντων, στο οποίο αναφέρει :

«Για να προλάβουμε όποιες απορίες, δεν ξεχνούμε και δεν εγκαταλείπουμε την ΕΔΔΕ, απλά ολοκληρώνουμε την συμμετοχή και την παρέμβαση των Ανοικτών Οριζόντων στα κοινά του κλάδου μας, διεκδικώντας την ολοκλήρωση της αλλαγής και της καταξίωσης του μόνου επιστημονικού φορέα που μπορεί να εκφράσει συλλογικά την Επιστήμη της Διαιτολογίας. Δείτε τις θέσεις μας που καλύπτουν το σύνολο των θεμάτων που μας απασχολούν εδώ και χρόνια.»

Θα ήθελα να αναφέρω ότι,
Τα 2/3 των διαιτολόγων – διατροφολόγων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας προέρχονται από τα Α.Τ.Ε.Ι. και όπως γνωρίζω στο καταστατικό του Π.Σ.Δ.Δ. δεν αναφέρεται πουθενά η εγγραφή των συναδέλφων που προέρχονται από εκεί.

Επομένως αγαπητέ συνάδελφε και πρόεδρε του Π.Σ.Δ.Δ, για να μπορέσει αυτός ο ΜΟΝΟΣ Επιστημονικός φορέας της Διαιτολογίας να αποκτήσει ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ, δυναμική και δύναμη και εφόσον τόσο εσύ όσο και τα υπόλοιπα μέλη των Ανοιχτών Οριζόντων ήσασταν ΥΠΕΡ της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ, θεωρώ σημαντική την τροποποίηση του Καταστατικού του Π.Σ.Δ.Δ., και να συμπεριλάβετε μέσα τους ΕΞΙΣΟΥ Επιστήμονες του χώρου της Διατροφής & Διαιτολογίας αποφοίτους των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Επίσης κρίνω σημαντικό να αναφέρω ότι κατά τις εκλογές του ΠΣΔΔ ψήφισαν 68 ή 69 ΕΞΙΣΟΥ συνάδελφοι (όπως γνωρίζω) ενώ στις εκλογές για την ανάδειξη του ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ φορέα της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (Ε.Δ.Δ.Ε.) ψήφισαν 369, όταν ο αριθμός των μελών του Π.Σ.Δ.Δ. είναι πολύ μεγαλύτερος του αριθμού των μελών της Ε.Δ.Δ.Ε.
Ίσως θα ήταν σημαντικό να προβληματιστεί το Νέο ΔΣ του Π.Σ.Δ.Δ. και να αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους υπήρξε αυτή η τεράστια ΑΠΟΧΗ.

Επίσης σε ανάγνωση των παρακάτω σχολίων που βρίσκονται στο
http://www.facebook.com/topic.php?uid=173085248577&topic=16279 :
«Οι «Ανοικτοί Ορίζοντες - Ενωμένοι Διαιτολόγοι» είναι μία κίνηση που δημιουργήθηκε από διαιτολόγους με όραμα, που θέλουν να εκπροσωπήσουν τους συναδέλφους τους επάξια, αποφασισμένους να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και του μέλλοντος.
Οι παρακάτω θέσεις αποτελούν πυξίδα μιας διαφορετικής πορείας, σημεία στρατηγικού προσανατολισμού, το νέο όραμα που απαιτεί η επιστήμη της Διαιτολογίας – Διατροφής από τους πτυχιούχους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.»

Θα ήθελα να αναφέρω ότι καλό θα ήταν να βγάλετε το Ενωμένοι Διαιτολόγοι και να βάλετε το Πανεπιστημιακοί Διαιτολόγοι και εν τέλει πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να δράσετε σαν ΕΝΩΜΕΝΟΙ Διαιτολόγοι ή σαν Διαιτολόγοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, ίσως θα πρέπει να υπάρξει μία ωρίμανση και να σταματήσετε να κοιτάτε το Δέντρο διότι από πίσω υπάρχει ένα ολοκληρο ΔΑΣΟΣ (ιατρών, γυμναστών, φυσιοθεραπευτών, αισθητικών κ.λ.π) οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται σαν Διαιτολόγοι

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Π.Σ.Δ.Δ. αποτελεί Επιστημονικό Φορέα και επομένως δεν μπορείς αγαπητέ συνάδελφε και Πρόεδρε του Π.Σ.Δ.Δ. να αναφέρεις μέσα στο topic για Συνδικαλιστικό Έργο όπως η Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και ότι άλλο αφορά το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ του Κλάδου μας, επομένως σε 2η φάση θα ήταν καλό να αποφασίσετε αν θα ασχοληθείτε με το Επιστημονικό ή το Συνδικαλιστικό Κομμάτι.

Με αφορμή το σχόλιο
Εκπαίδευση:
Ο ΠΣΔΔ πρέπει να αναδειχθεί στον μοναδικό επιστημονικό φορέα που θα εκπροσωπεί τον κλάδο μας.

Εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε αλλαγή καταστατικού και να σταματήσετε να αναιρείται την επιστημονική επάρκεια των συναδέλφων των Α.Τ.Ε.Ι., διότι με το ρυθμό που το πάτε στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσετε ΜΟΝΟΙ σας τον εαυτό σας.

Με αφορμή το σχόλιο
Λειτουργία σύγχρονων Διαιτολογικών Γραφείων:
Εξασφαλίζουμε την ορθή λειτουργία των σύγχρονων Διαιτολογικών Γραφείων, ως μοναδικών χώρων εκπόνησης διατροφικών σχημάτων και οδηγιών. Ο ΠΣΔΔ έχει την ευθύνη για την θέσπιση σύγχρονων κανόνων και όρων για τη λειτουργία των Διαιτολογικών Γραφείων.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι εδώ και 2 μέρες ΨΑΧΝΩ να βρώ πώς ο Π.Σ.Δ.Δ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για την θέσπιση σύγχρονων κανόνων και όρων για την λειτουργία των Διαιτολογικών Γραφείων !!!
Μην μου πείς αξιότιμε Πρόεδρε ότι Και πάλι δεν παρεμβαίνεις στο ρόλο της Ε.Δ.Δ.Ε. της οποίας δήλωνες υπέρμαχος, αλλά προφανώς δεν σας έκατσε !!!

Με σειρά να αναφέρω για το Θέμα των Νοσοκομείων ??? Μήπως και σε αυτή την φάση αναιρείται τον ρόλο του Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσοκομειακών Διαιτολόγων ???

Επίσης με αφορμή το σχόλιο
Παράλληλα ο ΠΣΔΔ πρέπει να έχει λόγο στην εκπαίδευση των μελλοντικών διαιτολόγων στην χώρα και να βρίσκεται σε συνεργασία με τα Ιδρύματα που παρέχουν αυτήν την εκπαίδευση σε οποιαδήποτε βαθμίδα.

Κε Πρόεδρε σας έχει πεί κανείς ότι οι απόφοιτοι των Α.Τ.Ε.Ι. δεν είναι ΙΚΑΝΟΙ να εκπαιδεύσουν του Μελλοντικούς Διαιτολόγους της χώρας μας ??? μήπως ορισμένοι δεν έχουν κάνει την διάκριση μεταξύ του ΤΡΙΒΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ή Μανατζάρω μία επιχείρηση ή τρέχω για λογαριασμό άλλων ?

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο αγαπητέ Πρόεδρε του Π.Σ.Δ.Δ. και φίλε Γρηγόρη.

Σε καταλαβαίνω διότι τα ανωτέρω τα έγραψες προκειμένου να συσπειρώσεις τα μέλη του Π.Σ.Δ.Δ., αλλά μην ξεχνάς ότι όλα τα ανωτέρω εκτίθωνται ΔΗΜΟΣΙΑ και τα διαβάζουν ΟΛΟΙ, και ΟΛΑ τα ανωτέρω δεν τιμούν όλους τους Διαιτολόγους – Διατροφολόγους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά ταυτόχρονα προσπαθείτε με πολλούς τρόπους να αναιρέσετε το ρόλο της Ε.Δ.Δ.Ε.

Και για να κλείσω θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε απάντηση του σχολίου
Grigoris Risvas Συγχαρητήρια και πάλι για αυτό το πρώτο βήμα. Αλήθεια με τι πρόταση πηγαίνουμε σε αυτήν την "ομάδα εργασίας"; Ρωτάω επειδή μέχρι σήμερα έχουμε πάει τρεις φορές με διαφορετικές προτάσεις, οπότε νομίζω είναι η τελευταία μας ευκαιρία να πάμε συγκροτημένα και να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Ότι……για όσους δεν γνωρίζουν το παρελθόν, αναφέρω ότι πράγματι έχει συγκροτηθεί στο παρελθόν η επιτροπή του ΚΕΣΥ για την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος αλλά ασφαλώς δεν αναφέρει κανείς ότι η γνωμοδότηση της επιτροπής τότε η οποία αποτελούταν ΜΟΝΟ από Αποφοίτους των ΑΕΙ χωρίς να καλεστούν οι απόφοιτοι των ΑΤΕΙ, και τότε ανέφερε μέσα ότι
Για την άσκηση του επαγγέλματος και τη χρησιμοποίηση του τίτλου του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου απαιτείται πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Διατροφής – Διαιτολογίας τετραετούς τουλάχιστον φοίτησης, Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισοτίμου της αλλοδαπής ………….. ασφαλώς αναιρώντας τους συναδέλφους αποφοίτους των Α.Τ.Ε.Ι.

Επομένως ας λυθεί και η απορία ορισμένων γιατί σταμάτησε η λειτουργία της τότε επιτροπής και ας κοιτάξει ο καθένας το παρελθόν του και τι έχει κάνει για την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.

Γρηγόρη, ξέρεις ότι σέβομαι τόσο εσένα, αλλά και όλους τους συναδέλφους μου, ξέρεις ότι σε εκτιμώ, αλλά δεν μπορώ να
αφήνω αλλά και δεν ανέχομαι ΚΑΝΕΙΣ να αναιρεί το ρόλο των συναδέλφων μου που αποφοίτησαν από τα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Το μήνυμα που πήραμε πρίν 1 χρόνο ήταν σαφές, ότι ο κόσμος έχει ανάγκη για ΕΝΟΤΗΤΑ και όχι για διασπαση.

Θα ήταν σκόπιμο τόσο εσύ όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΠΣΔΔ να λαβετε υπόψιν τα ώς άνω αναφερόμενα και να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Με εκτίμηση
Γιάννης Σουπιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου